Pipefiks logo

Piperehabilitering i Evje og Hornnes

Piperehabilitering øker brannsikkerheten i hus og hytter, i tillegg til å redusere vedforbruket. Vi kommer på gratis befaring i Evje og Hornnes.

Her på Evje blir det gjerne ganske kaldt på vinteren og mange av oss har god tilgang på ved. Derfor blir det mye fyring for å holde hus og hytter varme. Dette fører også til at piper og pipeløp gradvis slites ut og får behov for en oppgradering.

Piper som lekker fører til dårlig trekk og kan i verste fall føre til brann. Nyere regelverk har også ført til at oppstillingsvilkårene har endret seg. Piper som tidligere var lovlig plassert, er kanskje ikke godkjente lenger.

Dersom du er usikker på om pipens stand, eller om den er montert i henhold til lovverket, kan du invitere oss på en gratis befaring. Dersom alt er i orden kan du sove godt, vel viten om at alt er sjekket av fagfolk. Skulle det være behov for utbedringer, kan vi gi deg et pristilbud på dette.

Unngå dårlig trekk

Når man kommer frem til hytta, eller hjem til ei kald stue vil man helst ha varmen opp litt kjapt. Dårlig trekk i pipen fører til at fyringen blir mindre effektiv, soter mer og øker vedforbruket. Skorsteinen fungerer ved at trekken får hjelp av trykkforskjeller. Den varme gassen fra ovnen er lettere enn luften inne i rommet og luften utenfor. På den måten stiger luften opp langs pipeløpet og ut av huset. Derfor vil lekkasjer i pipen redusere trekken, men det er ikke bare skader som påvirker hvor god trekk du har. Dette er de 5 viktigste elementene:

  • Pipens form – Røyken stiger mer effektivt i et rundt pipeløp.
  • Pipens diameter – Størrelsen må passe til røykmengden som produseres.
  • Lengden på pipeløpet – En høy pipe gir bedre trekk.
  • Om pipen har lekkasjer – En tett pipe gir bedre trekk.
  • Varmen på røyken – Varm røyk er lettere og stiger fortere enn kald røyk.


Isolasjonen i Jøtuls stålpipe er 30 eller 60 mm tykk, og har markedets høyeste volumvekt. Derfor kan vi skjule overgangen mellom halvisolert og helisolert modul i bjelkelaget. Du får dermed lik tykkelse på røret helt opp til taket.

Ofte stilte spørsmål

Kan man ha stålpipe gjennom yttervegg?

Dersom du ønsker eller har behov for å gå gjennom yttervegg for å montere pipemodulene på utsiden, har vi moduler som gjør dette mulig. I tillegg tåler yttermaterialet Nordens tøffe klima.

Hva er en ventilert stålpipe?

Jøtul Combi Stålpipe henter luft utenfra gjennom en kanal i pipen, og fører denne inn i ildstedet. Det betyr at du ikke behøver luft fra andre kilder dersom du velger denne løsningen. Ventilert stålpipe er spesielt godt egne i nye, tette hus. Peisovnene Jøtul F 232 og Jøtul F 233 er spesialutviklet for stilren og sømløs overgang til ventilert pipe uten behov for friskluftstilkobling.

Det vil si at du kan ha en gammel teglsteinspipe som får dårlig trekk, selv om den ikke lekker. Årsaken kan være at den firkantete innsiden har en relativt ru overflate. Både formen og overflaten bidrar til å redusere trekken. Setter du inn et rør i pipeløpet vil effekten økes fordi pipen blir raskere driftsvarm og fordi den runde formen sirkulerer røyken raskere.

Vi fikser pipa

Pipefiks AS består av en gjeng dyktige fagfolk som er genuint interessert i brannsikkerhet og rehabilitering av skorstein. Vi har sentral godkjenning og er medlemmer av bransjeorganisasjonen Norsk Varme.

Kontakt oss for piperehabilitering i Evje og Hornnes.

Bilde for Evje Bilde for Odda Bilde for Skien Bilde for Vennesla Bilde for Porsgrunn Bilde for Sandefjord Bilde for Kristiansand

Hjem

Kontakt En sort Pil