Pipefiks logo

Piperehabilitering i Kristiansand

Vi er din lokale spesialist på piperehabilitering i Kristiansand.

Har du fått beskjed fra feieren om at pipen må rustes opp? I så fall skyldes det at brannsikkerheten i skorsteinen er så svekket at det kan utgjøre en fare for brann. Skorsteinen blir hele tiden utsatt for store påkjenninger fra fyring, vær og vind, men her i Kristiansand får vi også for den salte sjøluften, som gir en ekstra påkjenning. Dette fører til at de fleste piper får behov for oppgradering etter hvert.

Dersom du er usikker på tilstanden til din fyringsløsning, kan vi komme på en gratis befaring og vurdere dette for deg. Skulle det vise seg at det foreligger et behov for utbedring kan vi gi deg et pristilbud på rehabilitering.

Søknadspliktig arbeid

Rehabilitering av pipe er søknadspliktig i henhold til Plan og bygningslovens § 20-1 bokstav f. Du finner søknadsskjemaet på kommunenes hjemmesider, men vi kan også hjelpe deg med hele søknadsprosessen. Pipefiks AS innehar sentral godkjenning og er medlem i bransjeforeningen Norsk Varme. Gjennom bransjeforeningen får vi bistand til kursing og kompetanseutvikling av medarbeidere, slik at vi kan fortsette å være blant de fremste i bransjen på reparasjon av piper.

Ofte stilte spørsmål

Hva er syrefaste stålforinger?

Stål varmes opp ganske raskt og bidrar derfor til å trekke den varme røyken opp pipeløpet raskere. Med andre ord, vil et stålrør gi pipen bedre trekk. Dette gir bedre fyringsøkonomi og renere forbrenning. Dersom man rehabiliterer pipen med syrefaste stålforinger endres oppstillingsvilkårene på pipe til oppstillingsvillkår 3. Skorsteinen kan da stilles opp mot vegg av brennbart materiale på inntil to sider og mot brennbart materiale i etasjeskiller og tak. Det forutsettes nødvendig klaring til vegger og etasjeskiller slik at skorsteinen kan bevege seg fritt.

Hva er glidestøp / kanalsement?

Dersom man har behov for å opprettholde tverrsnittet i pipen, eller har en svært dårlig teglskorstein, er glidestøp et godt alternativ. Massen påføres direkte på skorsteinsveggene og trenger inn i åpne fuger og sprekker, slik at pipen tettes fullstendig. Det ferdig behandlete pipeløpet får slette vegger, slik at faren for sotdannelse og pipebrann reduseres. Denne formen for piperehabilitering endrer ikke oppstillingsvilkårene.

Hva er keramisk foring?

Dette er en tradisjonell metode som er noe mer tidkrevende enn for eksempel stålpipe. Bruk av keramiske rør krever at pipeløpet er helt loddrett, og at røret limes sammen del for del. Keramiske rør tåler godt høy varme og var tidligere veldig mye brukt.

Piperenovering utført av lokale fagfolk

Pipefiks AS består av håndverkere som er spesialisert på renovering og rehabilitering av piper. Inviter oss gjerne på en gratis befaring slik at vi kan vurdere hva slags rehabilitering din pipe har behov for. Da vil vi også kunne gi et prisestimat for å få pipen oppgradert til moderne standard. Du angrer aldri på at du brukte fagfolk til jobben. Ta kontakt for piperehabilitering i Kristiansand.

Bilde for Evje Bilde for Odda Bilde for Skien Bilde for Vennesla Bilde for Porsgrunn Bilde for Sandefjord Bilde for Kristiansand