Pipefiks logo

Piperehabilitering i Porsgrunn

Gratis befaring på piperehabilitering i Porsgrunn

Vi kommer gjerne på befaring for å bistå med å vurdere skorsteinens tilstand. Det er også noen ting du kan gjøre selv, for å få en ide om hva som eventuelt kan være galt.

Sameier, bygårder og borettslag

En typisk utfordring på steder som sameier og bygårder er at flere ildsteder er koblet på samme skorstein. Et stort antall pipevifter og vertikale ventilasjonskanaler, gjør det som oftest ikke enklere.

Vi har heldigvis godt med erfaring fra slike prosjekter og samarbeider med anerkjente produsenter av innsatser, som er tilpasset disse formålene. Ettersom vi er en del av butikkjeden Ildstedet, kan vi i forbindelse med piperenoveringen også tilby en komplett pris med moderne peisovner til alle boenheter, dersom det er ønskelig.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan feilsøker man skorsteinen?

Dårlig trekk er ofte første tegn på at noe ikke er i orden. Trekken fungerer ved at trykkforskjeller inne og ute hjelper røyken ut. Den varme avgassen sirkulerer opp pipeløpet og trekkes ut av pipa. Ved sprekker og feil i pipeløpet vil ofte trekken reduseres merkbart, og på den måten fortelle deg at noe ikke er i orden. Dersom det er vanskelig å fyre opp, eller om røyk slår inn i rommet kan det skyldes undertrykk. Slik kan du sjekke dette:

Sjekk om spjeldet er åpent.
Undersøk om det er åpning fra røykrør og inn til pipen.
Se om det er hindringer i pipeløpet.
Kontroller at pipehatten er hel.
Sørg for at feieluker og andre ildsteder som er tilkoblet skorsteinen er stengt igjen.
Skru av baderomsvifte, kjøkkenventilator og annet ventilasjonsanlegg.


Når dette er gjort kan du fyre opp i ildstedet. Dersom røyken fra ildstedet kommer inn i rommet, kan dette være et tegn på undertrykk. Forsøk deretter å åpne et vindu i nærheten av ovnen. Fører dette til at røyken forsvinner opp i pipa, er det et ganske sikker tegn på at du har undertrykk. Har du problemer med trekk eller pipe kan du kontakte oss for å få hjelp. Våre erfarne håndverkere kan hjelpe deg med å løse de aller fleste problemer du kan ha med pipa.

Hva er prisen på piperehabilitering?

Det er vesentlig rimeligere å rehabilitere en pipe fremfor å bygge en ny. Hvor mye det vil koste er avhengig av flere faktorer som eksempelvis lengde på pipeløpet, antall etasjer pipen går gjennom og hvor mange steder pipeløpet er tilkoblet en peis. Prisen varierer normalt fra 25.000 kr og oppover. Etter en fullført befaring kan vi gi et tilbud på totalpris for prosjektet.

Pipefiks

Pipefiks AS er et murerfirma som er spesialisert på piper og fyringssteder. Vi har sentral godkjenning og er en del av bransjeforeningen Norsk Varme. Gjennom foreningen får vi oppdatering og kursing av ansatte slik at vi kan fortsette å være ledende på rehabilitering og reparasjoner av piper. Bruker du fagfolk blir jobben gjort skikkelig med en gang. Ta kontakt for piperehabilitering i Porsgrunn

Bilde for Evje Bilde for Odda Bilde for Skien Bilde for Vennesla Bilde for Porsgrunn Bilde for Sandefjord Bilde for Kristiansand
Kontakt En sort Pil