Pipefiks logo

Piperehabilitering i Skien

Vi utfører piperehabilitering i Skien, som gir et varig resultat. Kontakt oss for befaring.

Gjennom året utsettes pipen for vær, vind og fyring. Dette medfører slitasje som over tid betyr at pipen blir mindre effektiv og i mange tilfeller direkte brannfarlig.

Ved å modernisere pipen kan vi gjøre den trygg og effektiv, tilpasset dagens moderne fyringsløsninger. Skien er allerede en av kommunene i Norge med lavest klimafotavtrykk, og ved å bytte til en rentbrennende ovn og oppgradere pipeløpet kan du bidra til at kommunen beholder denne posisjonen.

Rehabiliteringen utføres på innsiden av pipeløpet, fra taket på huset. Derfor er det en svært liten del av jobben som krever at vi må inn innhuset, slik at du slipper muring og støv innendørs.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan foregår piperehabilitering?

Det finnes noen ulike metoder for piperehabilitering. Den mest vanlige er å sette inn en rustfritt stålrør inne i pipeløpet, slik at man i praksis får en «ny pipe» inne i den gamle. Fordelene med dette er at det går rimelig kjapt, og man får et nytt pipeløp fritt for sprekker og riss. Man kan koble flere ovner til samme løp og vi har også fleksible rør til vinklede piper. I tillegg vil dette gi en mindre dimensjon inne i pipen, slik at den passer bedre til moderne peisovner. Dette vil gi bedre trekk og langt mer effektiv fyring.

Vi kan også utføre Isodor-metoden som går ut på at vi støper innsiden av pipen, ved bruk av en støypegranat. Dette gjøres ved å trekke støypegranaten opp fra bunnen av pipen mens lettbetong vibreres og stampes inn i skorsteinens revner. Dette gir en ren og fin kanal, som er helt fri for skjøter. Hvilken metode som passer best for din pipe og ditt fyringssystem, kan vi hjelpe deg med å vurdere. Kontakt oss gjerne dersom du har noen spørsmål.

Hva er prisen på en ny skorstein?

En piperehabilitering er vesentlig rimeligere enn å bygge ny pipe. Den den mest kostnadseffektive og kjappeste rehabiliteringen, gjør vi ved å montere en innvendig skorsteinsforing. Helt nøyaktig hva prisen blir, avgjøres av faktorer som lengde på pipeløpet, antall etasjer pipen går gjennom og hvor mange steder pipeløpet er tilkoblet en peis. Vanligvis vil prisen ligge fra 25.000 og oppover.

Sender du oss et bilde av pipen og fyringsstedet, så kan vi gi deg et prisestimat. Inviter oss også gjerne på befaring.

Vi fikser pipa

Pipefiks er spesialisten på piperehabilitering. Vi samarbeider med de mest anerkjente leverandørene på pipedeler og vi er medlemmer av bransjeforeningen Norsk Varme. Med vår kompetanse og de spesialutviklede systemene fra våre leverandører kan vi levere en trygg og fyringseffektivt piperehabilitering i Skien.

Bilde for Evje Bilde for Odda Bilde for Skien Bilde for Vennesla Bilde for Porsgrunn Bilde for Sandefjord Bilde for Kristiansand
Kontakt En sort Pil