Pipefiks logo

Piperehabilitering i Vennesla

Eksperten på piperehabilitering finner du selvfølgelig i Vennesla.

Vil du på besøk, så finner du oss i Lundeveien 50, bak butikken. Det beste er nok allikevel at vi heller kommer på besøk til deg og får tatt en kikk på pipa. Det er gratis og uforpliktende å få oss på en befaring, slik at vi kan vurdere om pipa holder stand eller trenger en rehabilitering.

Eldre og skadede piper har ofte dårlig trekk og utgjør en stor risiko for brann. Det rykkes faktisk ut til over 1000 pipebranner i Norge hvert eneste år, og mange av disse skaper store skader på hus og helse En piperehabilitering er langt rimeligere enn å bygge ny pipe.

Spør fagfolk

En piperehabilitering starter med en grundig befaring og tilstandsvurdering. Reparasjonen er også søknadspliktig, men papirarbeidet fikser vi for deg. Vi har sentral godkjenning og lang erfaring slik at arbeidet utføres sikkert og effektivt. Selve rehabiliteringen foregår utvendig, fra taket, og det er derfor en renslig prosess, uten inngrep i husets bygningsmessige konstruksjon. Det er vanskelig for ufaglærte å se om pipens tilstand er god nok, eller om moderne oppstillingsvilkår er fulgt. Er du i tvil om din pipe er skadet eller oppfyller kravene, så spør du oss.

Ofte stilte spørsmål

Hva er oppstillingsvilkår?

Det er lett å glemme at oppstillingsvilkår er viktige for å få en godkjent pipe. Det som var godkjent da pipen ble bygget er ikke nødvendigvis det lenger nå.

Eksempel:

Du har fått fyringsforbud på grunn av skader i pipen. En murer utfører en glidestøping fordi det er både kjapt og rimelig. Både trekk og fyringsøkonomi blir drastisk forbedret og du er fornøyd. Så kommer feieren tilbake og du blir på nytt ilagt fyringsforbud, fordi oppstillingsvilkårene ikke er fulgt. Vi kan hjelpe deg med å vurdere hva som blir den mest effektive metoden for å rehabilitere pipa. Dersom man i eksempelet hadde brukt rørinnsats i stedet for glidestøp, ville man kunne ha endret oppstillingsvilkår, slik at fyringsløsningen ble godkjent.

Hvor mye kontakt en pipe kan ha med brennbart materiale?

Oppstillingsvilkår setter krav til hvor mye kontakt en pipe kan ha med brennbart materiale. Vilkårene går fra 1 til 3:

Oppstillingsvilkår 1 Brennbart materiale må være minimum 10 centimeter fra pipen på alle kanter. Dette er typisk for gamle teglskorsteiner.

Oppstillingsvilkår 2 Brennbart materiale kan ha kontakt med pipe i etasjeskillene.

Oppstillingsvilkår 3 Brennbart materiale kan ha kontakt med pipe i etasjeskille og på to vegger.

Hvem er Pipefiks?

Pipefiks AS består av lokale fagfolk som er spesialisert i rehabilitering av skorstein. Selv om vi ligger i Vennesla, utfører vi oppdrag i hele Agder og store deler av både Øst- og Vestlandet. Ettersom vi også driver Ildstedet Sør, får vi dra nytte av ekspertisen fra Jøtul-gruppen og deres kanaler, i prosjektene våre.

Vi er fremst på Piperehabilitering i Vennesla

Bilde for Evje Bilde for Odda Bilde for Skien Bilde for Vennesla Bilde for Porsgrunn Bilde for Sandefjord Bilde for Kristiansand